Erak Otthon Szobanövényeink téli ápolása

Szobanövényeink téli ápolása

aloe vera

Fontos, hogy a tél beköszöntével megfelelően gondoskodjunk szobanövényeinkről. Némi odafigyeléssel, gondoskodással, tavasszal még szebben pompáznak majd, mint az előző évben. Nem feltétlenül szükséges különleges növényápoló szerekre költenünk, hiszen nagyanyáink növényei sem ezektől virítottak minden tavasszal újra és újra.

Télen nem érdemes otthonunk zöld díszeit arra ösztönözni, hogy újabb hajtásokat és virágokat hozzanak, hiszen ebben az időszakban igencsak kevés fényhez tudnak jutni, ami egyáltalán nem elegendő a fejlődésükhöz. Érdemes tehát alacsonyabb hőmérsékletű, a termékenységnek kevésbé kedvező helyen tartani növényeinket és a szokásosnál kevesebb vizet adni számukra. A locsolásra szánt vizet mindig engedjük ki előre, hogy megfelelő hőmérsékletű legyen és a káros klór eltávozzon belőle. Ha pedig nem sajnáljuk az időt és fáradságot arra, hogy az esőt vagy a havat összegyűjtsük számukra, biztosak lehetünk egy hálás tavaszi pompában.

Persze a végletek szintén véglegesek lehetnek, tehát ügyeljünk, hogy legalább 15 fok legyen a tároló helyiségben és a nedvességet se csökkentsük teljesen minimálisra. A szellőztetésnél mindig figyeljünk arra, hogy az arra érzékeny növények ne kerüljenek közvetlenül a huzatba, hiszen könnyen „ megfázhatnak” és tönkremehetnek. Ha kártevőket fedeznénk fel szobanövényeinken, egy szappanos zuhany a legtöbb problémát megoldja, de számos más népi, jól bevált módszer alkalmazható azok eltüntetésére anélkül, hogy erős vegyszereket használnánk.. A legfontosabb tanács mindenképpen az lehet, hogy figyeljünk a növényeinkre, ismerjük meg „viselkedésüket” a változó körülmények között és ennek megfelelően gondozzuk őket.

Related Post