Erak Utazás Rab sziget látnivalók

Rab sziget látnivalók

rab sziget látnivalók

Rab sziget enyhe klímájáról ismert, a szárazfölddel rendszeres kompjárat köti össze. Számos öböl, a gazdag mediterrán növényzet, a természeti szépségek és a kulturális tradíció az, ami évről-évre egyre több vendéget vonz.

Ahogy az ember a komppal közeledik Rab-hoz, a sziget egy csupasz félszigetnek tűnik. Ámde csak néhány kilométer a sziget belsejének irányába és megpillanthatunk egy igazi csodaországot zöld erdőkkel és termékeny mezőkkel.

Lopar a sziget északnyugati oldalán fekszik, egy festői település, mely az árnyékot adó erdeinek és a 2 km hosszan elnyúló homokos strandjának köszönhetően többnyire gyermekes családok által látogatott.

További szép homokos strandokat, védett öblökben kristálytiszta vízzel, találhatunk még a Maman, Srednjak és Sailovac szigeteken, melyek a Supetarska Draga öböl előtt fekszenek. Rab város, a sziget központja, egy földnyelven fekszik a Sv. Eufemija öböl és a kikötő között.

A kikötővel szemben egy új, modern városrész áll. Azonban az óváros az, mely mindig számtalan turistát, utcai művészt és utcai kereskedőt csábít magához.

A 12.-13. századi városfalon belül csodálatos helyeket, palotákat, templomokat, a régészeti parkot találunk, valamint a város jelképét, a négy harangtornyot. Ezenkívül számos, fantáziadúsan berendezett étterem, fagylaltozó és kávézó hívogat az óváros ősi utcácskáin.

A kis település, Palit, Rab-hoz kapcsolódik, a Sv. Euphemia öbölben található. Banjol és Barbat, valamivel délebbre a szép homokos strandjaikkal kínálnak optimális feltételeket a pihentető nyaraláshoz.

További nyaralási programok

Waterworld Ayia Napa

Related Post

Budapest Spa party

Budapest Spa partyBudapest Spa party

Budapest méltán népszerű a nevezetességek mellett a gyógyfürdőiről. A fővárosban a modern fürdőközpontok mellett felújított török korban épült gyógyfürdők találhatóak, amelyek világhírűek a csodálatos épület mellett a gyógyvízükről is. A