Erak Otthon Lakásfelújítás: Tippek teraszok és balkonok felújítására

Lakásfelújítás: Tippek teraszok és balkonok felújítására

Különösen az elmúlt évben lett kiemelt jelentőségű hely a terasz vagy akár a falatnyi területű erkély és balkon is. Ráadásul könnyű bútorokkal és növényekkel nemcsak otthonossá, de egyedivé is tehetők. A felvehető lakástámogatási konstrukció értéknövelő beruházásra fordítandó, ezért érdemes a terasz komfortosítására csinosításra fordítani a kedvező támogatást.

Népszerű teraszburkoló anyagok

A terasz burkolatának kiválasztásakor számos tényezőt kell figyelembe venni, a mérettől a funkciótól függően, illetve a legmegfelelőbb anyag attól is függ, hogy milyen hosszú időtartamra kívánjuk a beruházást megvalósítani. A klasszikus burkolatok, mint a csempe és a fa mindig népszerűek, azonban kisebb erkélyeket burkolhatunk pár négyzetméternyi műfűvel, illetve kisgyerekes családok körében a kiválasztásnál előnyt élvez a baleset megelőzés és csúszásmentesség is.

WPC

A WPC burkolatok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, köszönhetően hatalmas színválasztékának és kedvező tulajdonságainak, mivel egyesíti a műanyag és fa kedvező tulajdonságait. Könnyen szerelhető, ráadásul kimondottan fa hatását kelti. Számos fajtája létezik, a választásnál döntő szempont hogy vízparti telepítés a cél vagy szimplán gazdaságosan és tetszőlegesen kialakítható burkolatra van szükségünk. Tudni kell, hogy a mikrobarázdált felületek a legkevésbé csúszásveszélyesek, ezért kimondottan alkalmasak közvetlen a medence környékére, míg a sima és makrobarázdált felületek már a medence melletti terület burkolására is kiváló.

Műfű

Manapság már kiváló minőségű, és természetes hatású gyepszőnyegek közül választhatunk, előnye az egyszerű kialakítása mellett a könnyű tisztítás is. A vásárlásnál ajánlott figyelembe venni a rendeltetési helyet, az erős napfénynek kitett helyekre inkább a drágább, erős UV álló, strapabíró gyepszőnyeget vásároljunk.

Gumilap

Kisgyermekes családok körében egyre népszerűbb burkolatfajta a gumilap, amely különféle színekben kapható. A terasz különböző helyein elhelyezni, ahol a gyermek játszik, mivel a puha felülete megvédi az esés okozta sérülésektől. Azonban készüljünk fel, hogy a kánikulában könnyen felforrósodhat, ezért erős napsütéses helyre talán nem a legtökéletesebb választás.

Teraszszőnyeg

Kiegészítő megoldásként és valamennyi burkolathoz vásárolhatunk tartós anyagból készült szőnyeget is. Például a tengerifűből készült szőnyegek nem csak strapabíróak, de akár a hajópadlóból készült burkolatot is feldobhatják, és komfortosabbá tehetik. A különféle szőnyegeket kertkapcsolattal rendelkező szobákba, de akár medence köré és hajóba is lerakhatjuk, mivel időjárásállóak és könnyen tisztíthatók.

Related Post