Erak Utazás Gran Canaria utazás

Gran Canaria utazás

Gran Canaria látnivalók

Az örök tavasz szigete mindössze 5 óra repülő úttal érhető el Budapestről, vagy 4 és fél óra alatt Bécsből. Sokan azt gondolják, Gran Canaria a legnagyobb a Kanári Szigtek között, ez azonban nem így van. A hét sziget közül Gran Canaria nagyságra a harmadik, 1.500 km2. Gran Canaria, eredeti nevén “Tamarán”, vagyis a bátrak földje a Spanyolországhoz tartozó Kanári Szigetek legnépszerűbbike.

Sokszor emlegetik mini kontinesként is, minden megtalálható rajta a sivatagtól a fennkölt, magas hegyeken, motorosok és biciklisták által kedvelt szerpentineken át a zöldellő banánligetekig, festői kikötőktől, búvárparadicsomoktól a hegymászók célpontjául is szolgáló sziklacsúcsokig, a vadóc kaktusztól a ciklámenben pompázó bugenvileáig, a történelmi emlékektől a kulturális látványosságokon át a zenés szórakozóhelyekig. A sziget klímája meleg, napos, szubtrópusi és szinte egész éven át állandó.

Gran Canaria utazás

Ennek oka a folyamatos észak-déli Passzát szél (a Calisio) és a Kanári áramlat, ami a Golf áramlat egy részét képezi. Gran Canaria déli részén a nappali hőmérséklet télen sem ereszkedik 20 fok alá és nyáron sem ér el többet 35 foknál. A vízhőmérsékelt nyáron 23-24 fok, de télen sem süllyed sokkal 20 fok alá.

A sziget a közepén magasodó hegyek miatt számos különböző klímazónával rendelkezik. Gyakran takarja Las Palmast, a fővárost vastag felhőtakaró akkor is, amikor délen hétágra süt a nap. A sziget északi és déli része között mindig kb. 7°C hőmérsékeltbeli különbség tapasztalható. Ha a földgömbre tekintünk, láthatjuk, hogy a sziget a Ráktérítőtől kb. 4 fokkal északra helyezkedik el csakúgy, mint Havanna. A meleg, a kellemes széljárás, a levegő nedvességtartalma a sziget csodálatos strandjaival kombinálva ideális uticél a nap melegére vágyók számára az év bármely szakában.

Related Post