Erak Szabadidő Fogadás, avagy tegyük izgalmasabbá a játékot!

Fogadás, avagy tegyük izgalmasabbá a játékot!

fogadás

A hagyományos sportfogadások legalább egy, komoly hátránnyal rendelkeznek. Nem veszik figyelembe a mérkőzés közben bekövetkező fordulatokat.

Persze nem is vehetik alapul őket, lévén senki sem születik jósnak, így hát a meccs váratlan eseményei előre nem kifundálhatóak. Igen ám, de pont ezek a húzások, azok amik jelentős mértékben módosíthatják egyrészt az esélyeket, másrészt akár a végkifejletet is. Na ezért érdemes valós időben a képernyő elé ülni – értve itt mind a monitort/táblagép/mobil kijelzőt, mind a tévét/vetítő vásznat.

Mennyire mérvadó a papírforma?

Az élő fogadások esszenciáját pont az adja, hogy bár sokat nyomnak a latba a szakértői elemzések, de mégsem mindenhatóak. Hiszen hányszor fordul elő egy-egy focimeccsen, hogy a kulcsjátékos, aki az edző bizalmát élvezi, akire a taktika fel van építve, lesérül? Bár nem túlzottan vidám fejlemény ez, de attól még számtalanszor megtörténik. És akkor bizony a papírforma úgy borul fel, mint a kártyavár szélviharban.

Akadnak olyan sportágak, ahol viszonylag ritkának mondhatóak a radikális változások, például golf, míg akadnak olyan sportok, ahol gyakoriak a módosulások, de nem feltétlenül azonnal döntő erejűek, mondjuk mint a kosárlabdában.

Az biztos, hogy minden egyes csapat, játékos esetén megannyi meccs végigkövetése után kikristályosodik egy kép, a leggyakrabban használt stratégiákról, a játékstílusról. Ez valóban csak idővel válik láthatóvá, egy-egy mérkőzés félig-meddig megnézése nem sokat ad hozzá a kerek egészhez. Pontosan ezért vannak előnyben azok a sportfogadók, akik rajongók is egyben, tehát nagyon jól ismerik azt a csapatot vagy versenyzőt, aki mellett nem restek pénzzel is kiállni.

Tehát felvázolható minden egyes alkalommal egy körülbelüli mérkőzés-váz. Ehhez mondjuk elengedhetetlen az ellenfél ismerete, hiszen nem mindegy, hogy milyen esélyekkel indulhat a győzelemért kedvenc csapatunk, vagy játékosunk riválisával szemben.

Ebben a felrajzolásban az a jó, hogy szakértők nélkül is elvégezhető, mert “csak” tapasztalatra van hozzá szükség. Igaz abból minél több van, annál jobb.

Ami a hátránya a kalkulációnak, hogy se több, se kevesebb annál, mint ami: találgatás. Na és akkor itt ugrik a majom meg az odds a vízbe. Mert ha eljön a nagy nap, és indul a buli, akkor olyan kikövetkeztethetetlen fordulatok adhatják meg az alaphangulatot, amik hatására az előre szépen alaposan, becsületesen megtervezett vázlat gyakorlatilag kukába is dobható. Kiállítások, büntetők, Forma 1 esetén például környezeti hatások, egy kiadós eső mondjuk, amivel senki sem számolt stb.

Ha a mérkőzés előtt már megvannak a tétek, akkor ezek az események végleg, módosítás és korrigálás nélkül keresztülhúzhatják a számításokat. És velük együtt persze a feltett összegek is mehetnek a levesbe. Ellenben az élő fogadások világában az odds-ok folyamatosan változnak, alakulnak, s ezért aztán a tétek is formálhatóak. Ennek a szabadságnak köszönhetően sokkalta jobb nyerési esélyek érhetőek el. Amúgy pedig éppen emiatt jó ötlet olyan sportágakra is fogadni, melyek esetén a háttértudás nem adott, mert egy nem mindennapi szabályszegés következtében olyan helyzetek állhatnak elő, amik még amatőr, laikus módon is azonnal, pénzt hozó módon lereagálhatóak.

Vigyázat, a túlzott izgalmak félőinek nem ajánlott!

Az élő fogadások lelke az interaktivitás. Az a nem kis izgatottsági faktor, hogy itt és most zajlik minden. Szóval ez a fogadási forma tényleg csak azoknak javasolható jó szívvel, akik szeretik a szívüket hevesen megdobogtató élményeket!

Related Post