Erak Utazás Benalmádena látnivalók

Benalmádena látnivalók

Benalmádena látnivalók

A Malaga közeli Benalmádena felkapott tengerparti üdülőhely a családos nyaralók körében. A Costa del Sol városa a strandok mellett olyan szórakoztató élményeket is kínál, mint a Tivoli World vidámpark, és a Sea Life Benalmádena aquárium.

A Costa del Sol partvidéke nem csak zavartalan napsütéses nyaralást kínál, de az egymással szinte összenőtt települései számos olyan attrakcióval rendelkeznek, amelyek miatt igen népszerűek a családos nyaralók körében. Különösen Benalmádena jó választás, hiszen könnyen megközelíthető a 19 km-re lévő malagai repülőtérről, valamint buszjárata és vasútvonala révén a környező településekre is egyszerűen gyorsan juthatunk el.

Benalmádena

Benalmádena legjobb attrakciói családosoknak

Sea Life Aquarium

A Benalmádena’s Sea Life Center egy bejárható víz alatti park, ahol különleges sétát tehetünk a tengerfenéken egy üvegalagútban. Nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek számára izgalmas, hiszen a három óceán és a Vörös-tenger lenyűgöző tengeri életébe nyújt bepillantást. Etetési bemutatókon is részt lehet venni, egyes állatokat naponta (vidra, csikóhal), míg a cápák, teknősök, piranják etetését a héten több alkalommal lehet megtekinteni.

Butterfly Park Benalmádena

A Pillangópark Benalmádena egyik kedvelt attrakciója, ahol több mint 1500 rovar található. Már az épület is figyelemre méltó, egy thaiföldi templom stílusában épült, és az épületet díszítő kék csempék Thaiföldről származnak. A pillangók gyönyörű trópusi növények között repkednek, mivel a meleg párás környezet ideális a broméliák, orchideák számára. A parkban látható  erszényes wallaby, teknősbéka és komodói varánusz is.

Selwo delfinárium

A Selwo delfinárium Benalmádena központjában a La Paloma parkban található. A gyerekek igen kedvelik, mivel együtt úszhatnak az oroszlánfókákkal. A delfináriumban található egy pingvin sziget, amely egy speciálisan hűtött környezet, ahol az Antarktiszhoz hasonló életfeltételek állnak rendelkezésükre. Az Amazónia trópusi erdejében kétéltűek, hüllők láthatók, a buja növényzettel ellátott helyiségekben.

Jardin de las Augilas

A sasok kertje a ragadozó madarak mesés állatkertje, 250 méterrel a tengerszint fölött, és közvetlenül a Földközi-tengerre nyílik. A látogatók a fenséges ragadozókat figyelhetik meg, ahogy széttárt szárnyakkal repülnek. Kondorkeselyűk, sólymok, sasok láthatók, a kertben alkalmanként kis fiókákat is megszemlélhetünk.

Tivoli World

A Costa del Sol népszerű vidámparkja, az Arroyo de la Miel területén, amely igen kedvelt a több száz tematikus túrája és show és zenés, táncos szórakoztató műsora miatt. Az 1972-ben megnyílt tematikus park az elmúlt évek alatt új túrákkal és látnivalókkal bővült ki, ideális egész napi családos programra. A különféle attrakciók a testmagassághoz igazodnak, új része a Tivoliandia, amely a legkisebbeknek kínál 11 izgalmas túrát.

Teleférico

Benalmádena központjából, a Tivoli bejárata mellől indul a négyszemélyes felvonó, amely a Costa del Sol fő turisztikai látványossága. A kabinokkal egy negyed óra alatt lehet Malaga legmagasabb pontjáig (800 méterrel a tengerszint fölé) feljutni. A kilátóból fantasztikus panoráma nyílik a tengerre, tiszta időben akár Gibraltárig is ellátni. A hegytetőről akár gyalogosan is lejuthatunk, viszont sokan kerékpárral érkeznek fel, és lefelé tekernek az izgalmas úton. A Calomorro-hegytető nézőpontjaihoz táblákkal kijelölt utak vezetnek. Kimondottan élvezetes a gyerekeknek is, hiszen szamarak várják a felvonó utasait egy nem átlagos kirándulásra. A hegytető nevezetes a ragadozó madár szentélyéről.

További utazási tippek

Róma látványosságok

 

Related Post