Erak Utazás Alicante látnivalók

Alicante látnivalók

Alicante látnivalók

Alicante a Costa Blanca fővárosa a legfelkapottabb nyaralási célpont, kellemes éghajlata és varázslatos tengerparti környezete miatt. A kulturális látnivalók és szabadidős tevékenységek sorát kínálja. Turisták kedvenc helye a bámulatos strandok mellett az Explanada de España, amely Alicante legnépszerűbb sétánya.

A népszerű tengerparti városban elegáns pálmafákkal szegélyezett vízparti sétányok találhatók, és kék zászlós homokos strandjain minden feltétel adott a gondtalan nyaralásra.

Alicante legszebb látnivalói

Alicante már a rómaiak idején is lakott volt, Lucentumnak, a fény helyének nevezték. A legtöbb turisztikai attrakció az óvárosban és a kikötő környékén található. Az óvárosból könnyen elérhető a Castillo de Santa Bárbara dombtető, ahonnan bámulatos panoráma nyílik a városra. Akik a város nevezetességei mélyebben is érdeklődnek, azok ingyenes vezetett gyalogos túrákba is bekapcsolódhatnak.

Santa Bárbara-kastély

Alicante látnivalók

A Castillo de Santa Bárbara 166 méter magasan, a Benacantil-hegyen található, nevezetes arról, hogy Spanyolország egyik legnagyobb középkori erődje. Alicante legismertebb műemléke, és mint kulturális érdekességként tartják nyilván. A legősibb maradványai a 14. században épültek, de a legtöbb belső épülete a 16. századból maradt fenn. Az erődből hihetetlen panoráma nyílik a lábai alatt húzódó Alicante-öbölre, a kastély ingyenesen, belülről is látogatható.

Carbonell-ház

A Casa Carbonell a La Explanada sétányon található, a város legszembetűnőbb épülete. Az 1920-as években épült ház egy textilgyártó megrendelésére épült, és tanúsítja, hogy a közeli Alcoy textilgyártói milyen vagyonosak voltak az 1. világháború idején.

Központi piac

A modernista stílust ötvöző konstrukció 1911-ben épült az Alicantét körülvevő fal helyén. A szecessziós elemekkel rendelkező homlokzata figyelemre méltó. Belsejében egy élénk piaci nyüzsgés fogadja a betérőket, ahol a város gazdái, halászai látják el a vásárlókat a friss portékákkal.

Plaza de Toros

A Plaza de Toros Valencia régió legrégebben működő bikaviadal arénája. Az 1847-ben épült aréna súlyosan megrongálódott, így már 1884-ben teljesen fel kellett újítani, ekkor épült hozzá a második emelete lépcsőkkel és önálló szomszédos bejáratokkal látták el.

Santa Maria-bazilika

Alicante legszebb templomai a Santa Maria-bazilika és a San Nicolás-társszékesegyház. A Santa Maria-bazilika Alicante legrégebbi temploma, amely egy hatalmas mecset romjain épült. Érdekessége, hogy egyetlen, kereszt nélküli oldalhajóval rendelkezik, és a támpillérei között oldalkápolnák foglalnak helyet.

San Nicolás-társszékesegyház

A San Nicolás-társszékesegyház a város szívében található. A feltűnő, kék kupolás templomot szintén egy mecset helyén 1600-ban kezdték építeni herrerian és reneszánsz stílusban. Belső terében látható a 45 méter magas kupola, és az alatta lévő Comunión úrvacsora kápolna, amely a spanyol barokk egyik legszebb példányaként tartanak számon. Mindkét templom ingyenesen látogatható.

Santa Faz kolostor

A Santa Faz kolostor a város határától öt kilométerre található, amely arról nevezetes, hogy egy 15. századi vatikáni ereklyét őriz. A legenda szerint ez a szövet az, amellyel a keresztre feszített Jézus vérző arcát szárította meg Veronika.

Alicante legszebb sétányai: Paseo de la Explanada és Paseíto Ramiro

A Paseo de la Explanada , más néven Explanada de España Alicante legnépszerűbb területe, egyben emblematikus attrakciója. A tengerparti sétány a kikötővel párhuzamosan fut, az óvárostól a Puerta del Mar-tól egészen a Canalejas parkig tart, mindkét oldalát pálmafák szegélyezik, de különlegességét az alapot borító hat millió darab három színből álló márványcsempéje, amelyek jellegzetes hullám alakú mozaikot alkotnak. A Paseíto Ramiro Postiguet strandja előtt található az egykori városfalak maradványai helyén amelyek a 16. századból származnak.

Ingyenes vezetett gyalogtúrák

Az Alicante Turisztikai Egyesület nyaranta ingyenes, angol és spanyol nyelvű vezetett gyalogos túrákat szervez. A 3 különböző útvonalon lehetőség van a különböző túrákon a város történelmi és művészeti megismerni, a város történelmi hagyományait felkeresni, a harmadik túra központjában Alicante és a tenger szoros kapcsolata áll, de a legszebb botanikai alkotások, kertek is a séta állomásai közé tartoznak.

További kirándulástippek

Firenze látnivalók
Dubai Marina
Vintgar szurdok

További utazási ajánlatok
Ravenna szállás
Essen szállás
Milánó szállás

Related Post