Erak Vásárlás A szénsavas italok rajongója vagy? Akkor mindenképp ki kell próbálnod egy szódagépet!

A szénsavas italok rajongója vagy? Akkor mindenképp ki kell próbálnod egy szódagépet!

szódagép

Emlékeinkben élhet még az oly népszerű szódásszifonok korszaka, amikor legalább minden családban volt egy ilyen alkalmatosság. Külön lehetett hozzá kapni a szénsavkapszulákat és buborékokkal teli finomsággá változtatta az unalmas csapvizet.

Valahol ezt az egészet elfelejtettük, amikor a nyakunkba zuhant a műanyagflakonos ásványvizek korszaka. Mindenki raklapszámra hordta haza az olcsó és különféle erősséggel bíró vizeket. Ez a mai napig is így van, de közben történt egy-két apróság. A PET palackos vizek annyira népszerűvé váltak, hogy szó szerint mára már eláraszt minket az ebből keletkező felesleges műanyagszemét. Ezért szükség volt egy olyan megoldásra, ami a műanyag korszak előtt még jól működött. A múltba visszanyúlva kicsit, az eredeti konstrukciót feljavítva, újra megjelent napjainkban a szódagép.

Miért jó a szódagép?

Olyan háztartási készülékről van szó, ami ugyanolyan elven működik, mint retro elődje. Az új kivitelezésű darabok viszont gyerekek számára is biztonságosabb és egyszerűbb használatot nyújtanak. Amennyiben szeretjük a szénsavas üdítőket vagy vizeket, de elegünk lett a PET palack áradatából, mindenképp gondolkodjunk el egy szódagép beszerzésén. Nem csupán bolygónk élővilágát óvjuk így, de megszabadulunk a végeérhetetlen műanyagszeméttől is. Mellesleg sok szódagép már olyan funkciókkal is elérhető, amik által különféle üdítőitalokat is készíthetünk. Ezen felül sokkal egészségesebb lehet egy ilyen géppel készített ital. Az ásványvizek sokszor hónapokig vagy akár évekig állnak a műanyagpalackokban. Ez idő alatt pedig kioldhatnak különféle káros anyagokat abból – amit aztán mi majd megiszunk…

Mennyibe kerül egy szódagép?

Árak tekintetében nem kell aggódnunk. Az egyszerűbb, kisebb méretű típusok olcsón elérhetőek. Aki viszont nagyobb tartállyal rendelkező, komolyabb gépre ruházna be, az sem fogja megbánni. Mindkét esetben garantáltan megtérül az ár, és ráadásul megkíméljük magunkat a felesleges boltba rohangálástól is.

Related Post